Mens

Nederlandse artsen: maatregelen hebben geleid tot meer ziekte en sterfte

Het AD en andere kranten van de Belgische miljardairs familie van Thillo kwamen met een interview met twee Twentse medische specialisten: hoogleraar en hartchirurg Jan Grandjean en anaesthesioloog Alaattin Ozdemir. In het stuk pleiten ze voor een einde aan de maatregelen omtrent het corona virus. De angst en de stress die mensen nu wordt aangejaagd werkt volgens de twee artsen averechts. Mensen moeten juist meer naar buiten en meer gaan sporten om zo hun weerbaarheid te verhogen. Ze vinden ook dat de huidige opsluiting van onze ouderen precies het tegenovergestelde bewerkstelligd dan wat de bedoeling is. Door de opsluiting verlagen we de kwaliteit van het leven van diegene die nog maar zo kort hebben. Bovendien worden zij juist kwetsbaarder van eenzaam binnen zitten.

Van de besmette mensen overlijdt slechts een heel klein percentage

Jan Grandjean en Alaattin Ozdemir

Grandjean en Ozdemir zijn in het interview ook sceptisch over het aanhouden van de huidige maatregelen terwijl wordt gewacht op een nieuw vaccin, terwijl helemaal nog niet zeker is of zo’n vaccin wel gevonden zal worden. Ze vinden het ondertussen tijd voor reflectie en hebben schoon genoeg van de 1,5 meter samenleving. Volgens de artsen is het ook helemaal niet nodig om afstand te houden.

Voorspelbare reactie

De krant laat niet na te benadrukken dat de Twentenaren constateren dat de mensen die sterven vaak ouderen zijn met veel overgewicht en vaak aan andere onderliggende kwalen lijden. Dat zijn natuurlijk feiten die niemand betwist, maar iedereen die ze benoemd wordt per direct bestempelt als onmens voor wie alle zieke ouderen mogen sterven. Eerder viel columniste Marianne Zwagerman dezelfde behandeling ten deel toen zij het waagde om de huidige maatregelen te bekritiseren.

Oorzaak of gevolg?

Dus we sluiten de verpleeghuizen en bejaardentehuizen. Onze opa’s en oma’s gaan massaal en gedwongen in eenzame opsluiting. Ze krijgen in een week 45 verschillende medewerkers te zien die ze voeden en verzorgen. Maar hun eigen kinderen en kleinkinderen worden angstvallig bij ze vandaan gehouden. Ze hebben misschien nog een paar maanden of zelfs weken op aarde en dus kan niemand ze uitleggen waarom het voor hun eigen bestwil is dat die laatste dagen tot een hel moeten worden gemaakt.

En dan zien we dat er veel oudjes ziek worden en dood gaan.

Je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om hier een patroon in te zien. Een patroon dat niets met een verkoudheidsvirus te maken heeft.

Meer laten zien

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close