MediaMens

Event 201: generale repetitie voor een globale crisis

Het is 18 oktober 2019 en in een grote zaal van het luxe The Pierre Hotel in New York begint om 08:46 Event 201. Aanwezig zijn 130 genodigden zorgvuldig geselecteerd uit de hoogste regionen van het bedrijfsleven, de media, de politiek en het leger. Het doel van de bijeenkomst is een dagje lang net doen alsof een Corona virus de wereld in zijn greep heeft. Het is een oefening in het onder controle houden van een bevolking die wordt getroffen door dit virus. Georganiseerd door onder andere de Bill & Melinda Gates stichting, het Johns Hopkins Center for Health Security en het World Economic Forum.

Klinkt dit niet bekend?

Het scenario dat wordt doorgespeeld middels vooraf opgenomen “nieuwsberichten” is zo ongelofelijk herkenbaar, dat je haast gaat geloven dat Bill Gates helderziende is. Het verzonnen scenario is dat van een dierlijk Coronavirus dat op een Braziliaanse varkenshouderij overspringt op de mens en daar als door een wonder besmettelijker blijkt te zijn dan welk ander SARS gerelateerd virus ooit was. Uiteraard begint de verspreiding eerst langzaam, maar al snel grijpt het virus wereldwijd om zich heen en infecteert mensen op alle continenten. In het begin lijken sommige landen het virus onder controle te krijgen, maar dan wordt ook daar het virus weer opnieuw ingevoerd vanuit nieuwe, buitenlandse, besmettingshaarden. Er is in het eerste jaar nog geen vaccin beschikbaar en alleen maar een fictief antiviraal middel dat de verspreiding niet kan stoppen. En omdat nagenoeg de hele wereldbevolking gevoelig is voor het virus neemt het aantal gevallen in de eerste maanden van de pandemie exponentieel toe en verdubbelt het elke week.

Wanneer we heel goed werk leveren met vaccines, gezondheidszorg en voorbehoedsmiddelen dan kunnen we [de wereldbevolking] met 10-15% reduceren

Bill Gates – TED talk – 2010

Het scenario wordt na 18 maanden afgebroken, met op dat moment al 65 miljoen doden. De pandemie begint te vertragen doordat er steeds minder onbesmette mensen zijn die vatbaar zijn voor het virus. De boodschap is dat de pandemie blijft voortduren totdat er een effectief vaccin is of totdat 80-90 % van de wereldbevolking is blootgesteld. Vanaf dat moment zal het waarschijnlijk een endemische kinderziekte zijn.

De aanbevelingen

Het draait uiteraard uiteindelijk maar om één ding: de hele wereld moet aan het vaccin. We hebben Bill Gates de laatste weken gezien in allerlei praatprogramma’s en tv shows en zijn boodschap is iedere keer dezelfde: jullie blijven allemaal opgesloten, totdat er een vaccin is. Een vaccin dat compleet nieuw is (RNA gebaseerd, in plaats van DNA gebaseerd) en dat door de tijdsdruk nog minder en slechter zal worden getest dan dat vaccins normaal al doen. En, geloof het of niet, maar vaccins worden nu al nauwelijks getest. De eisen die aan geneesmiddelen worden gesteld zijn vele malen strenger dan de eisen die worden gesteld aan vaccins.

Buiten de aanbeveling om vooral enorm veel geld te overhandigen aan de farmaceutische industrie is er nog een hele waslijst, waarvan er eentje heel erg opvalt:

Regeringen en bedrijven moeten een grotere prioriteit toekennen aan de ontwikkeling van methoden voor de bestrijding van mis- en desinformatie vóór de volgende pandemische uitbraak. Overheden zullen moeten samenwerken met traditionele en social-media bedrijven om gemakkelijker verkeerde informatie te herkennen en tegen te gaan. Dit vereist de ontwikkeling van hulpmiddelen om de media te overspoelen met snelle, accurate en consistente informatie. Volksgezondheidsinstanties moeten samenwerken met bedrijven en vertrouwde leiders in de gemeenschap, zoals religieuze leiders, om feitelijke informatie te verspreiden onder personeel en burgers. Vertrouwde, invloedrijke werkgevers uit het bedrijfsleven moeten capaciteit creëren om de openbare berichtgeving gemakkelijk en betrouwbaar te verbeteren, geruchten en verkeerde informatie te beheren en geloofwaardige informatie te versterken om de openbare communicatie in noodsituaties te ondersteunen. Nationale volksgezondheidsinstanties moeten nauw samenwerken met de WHO om de capaciteit te creëren om snel consistente gezondheidsboodschappen te ontwikkelen en uit te brengen. De mediabedrijven van hun kant zouden zich moeten inzetten om ervoor te zorgen dat gezaghebbende berichten prioriteit krijgen en dat valse berichten worden onderdrukt, ook door het gebruik van technologie.

Event 201 – censuur advies

Om het kort te zeggen: we moeten beter en sneller censureren, want anders krijgen we overal dwarsdenkers die moeilijke vragen gaan stellen. En tenzij je de afgelopen weken onder een steen hebt gezeten, dan heb je juist die aanbeveling al heel vaak in het wild in uitvoering gezien. Facebook, Youtube, Twitter en andere social-media bedrijven censureren er momenteel lustig op los. Meningen van artsen met tientallen jaren ervaring, vooraanstaande virologen, onderzoekers van universiteiten. Te veel om op te noemen. Als er ook maar iets wordt gezegd dat niet strookt met de mening van de WHO dan wordt dat subiet verwijderd.

Censuur vrije platformen

Zoals wel vaker het geval is, zijn er als gevolg van acties de verwachtte en ook de onverwachte consequenties. Een aardig gevolg van de epidemie van censuur die ons de afgelopen tijd overviel is de toenemende populariteit van alternatieve, censuur-vrije platformen.

Om een voorbeeld te geven, Youtube en Facebook doen al weken hun best om een persconferentie die werd gegeven door twee ervaren Amerikaanse artsen van hun platform te weren. Het originele filmpje trok in een mum van een tijd miljoenen kijkers en werd binnen een dag van Youtube gehaald. En hoe vaak het filmpje ook opnieuw door andere gebruikers werd geplaatst, het was er vaak binnen een minuut weer af. Maar het filmpje is bijvoorbeeld op bitchute.com gewoon te bekijken. En wanneer je deze versie deelt op Facebook, dan ontsnapt hij vooralsnog ook aan de censuur van de daar actieve fact checkers. Ook op bijvoorbeeld lbry.com zijn er gemakkelijk meerdere versies van dit filmpje vindbaar.

Je zult dan ook naar zo’n alternatief platform moeten om bijvoorbeeld het onderstaande Engelstalige overzicht te vinden van Event 201 verzorgd door onafhankelijk onderzoeksjournalist Spiro Skouras.

Meer laten zien

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close