Mens

Gelekt Amerikaans rapport: bron van Corona virus waarschijnlijk laboratorium in Wuhan

Een rapport van de Amerikaanse overheid dat werd gelekt naar de Washington Times komt tot de conclusie dat de meest waarschijnlijke bron van het Corona virus dat de wereld de laatste maanden zo in zijn greep houdt een laboratorium is in Wuhan. Dit laboratorium bevindt zich vlak achter de vismarkt, waarvan algemeen wordt aangenomen dat dit de bron van de infectie is. Het lab specialiseerde zich in onderzoek naar Corona-achtige infectie ziektes en onderhield nauwe banden met het ondertussen controversieel gesloten Amerikaans militaire laboratorium in Fort Detrick.

Het rapport zoals het werd gelekt bevat geen harde bewijzen voor deze conclusie, maar stelt wel alle andere mogelijkheden waren uitgesloten. In het rapport van de Amerikaanse overheid is te lezen dat de verklaring dat het virus van dieren naar mensen is overgesprongen via de vismarkt niet aannemelijk is het eerste menselijke slachtoffer van COVID-19 geen enkele connectie had met de vismarkt. Volgens berichten uit China werden er overigens ook geen vleermuizen verkocht op de markt.

Ondertussen houdt China alle onderzoek naar het laboratorium tegen. Volgens het rapport heeft de CCP (de Chinese Communistische Partij) het lab hermetisch afgesloten. Personeel wordt ten strengste verboden om ook maar iets te zeggen en sinds januari is er een majoor generaal van het Chinese leger aan het hoofd van het laboratorium gezet.

Verdachte laboratoria

Beide laboratoria die in het rapport worden onderzocht, hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar vleermuis Coronavirussen, inclusief virussen die een grote moleculaire overeenkomsten hebben met COVID-19 (SARS-COV-2).

Een hooggeplaatste medewerker van het Wuhan Instituut voor Virologie (WIV), Shi Zengli, hield zich vooral bezig met het onderzoeken van Corona virussen in het enige op niveau 4 beveiligde laboratorium in China.

Shi was betrokken bij het ontwikkelen van coronavirussen in vleermuizen en een arts genaamd Wu Xiaohua lanceerde een campagne om het werk van Shi bloot te leggen. Dr. Wu zei dat ze gelooft dat het coronavirus dat aan de basis ligt van de pandemie een van 50 virussen is die ze bijhoudt in een database.

Dr. Wu verklaarde in een bericht op internet dat mevrouw Shi laboratoriumdieren gebruikte om menselijk besmettelijke virussen te testen, en een van die dieren kan de oorzaak van de pandemie zijn geweest.

Dr. Wu beweerde ook dat besmette dieren van het instituut als huisdier zijn verkocht en dat dode laboratoriumdieren op onjuiste manier waren verwijderd.

De Washington Times haalt ook de mysterieuze verdwijning van Huang Yanling aan. Er zijn vermoedens dat de laboratoriummedewerker “patient zero” is, de eerste mens die met het virus besmet is. “Huang werkte bij WIV, maar ze is de enige WIV-werknemer wiens biografie, profiel en foto van de WIV website zijn verwijderd” meldt het rapport.

De Washington Times meldde voor het eerst in januari dat het virus misschien onbewust was vrijgelaten of ontsnapt uit het Wuhan-Instituut voor Virologie. Verschillende academische documenten hebben sindsdien geconcludeerd dat er geen bewijs is dat het virus in een laboratorium werd vervaardigd, hoewel wetenschappers debatteren of het misschien is ontsnapt.

Meer laten zien

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close