Politiek

Karel van Wolferen: Propaganda en het Nederlandse falen bij de wereldpaniek

Karel van Wolferen is op dreef en dat is zoals altijd een verrijkende ervaring. In zijn column van deze week spreekt hij over de propaganda machines van de overheid en de reguliere media. Aan de hand van de meest recente corona data valt vast te stellen dat de sterftecijfers vele malen lager zijn dat wat op basis van computermodellen aanvankelijk werd aangenomen. Gek genoeg vormden deze cijfers de belangrijkste pijler waarop het wankele gebouw van de “lockdown” is gebouwd.

Bovendien is er in landen waar de burgers op de meest draconische wijze van hun vrijheid worden beroofd, zoals Spanje of Groot Brittannië, geen beter resultaat te zien dan in landen waar de burger iets vrijer worden gelaten, zoals Zweden of Nederland.

En toch donderen de propaganda machines van de overheid en de media ongestoord door: de lockdown moet worden gehandhaafd en vrijheid moet hooguit mondjesmaat worden teruggegeven aan het volk.

Veelbelovend geneesmiddel

In de combinatie van (synthetische) Kinine en Zink is er momenteel een effectief maar vooral ook betrouwbaar bestaand geneesmiddel. Chloroquine (synthetische Kinine) wordt al decennia gebruikt bij de bestrijding van malaria en dus is er veel bekend over hoe dit middel veilig te gebruiken is. Natuurlijke kinine, een stofje dat wordt gewonnen uit de bast van de Chinchona boom is al eeuwen bekend om zijn koortsremmende werking en is verantwoordelijk voor de smaak van de frisdrank bitter lemon. Helaas wordt het bestaan hiervan op zijn best genegeerd door de reguliere media en op zijn slechts wordt er over gelogen via bijvoorbeeld nep nieuws van de Britse BBC of gevaarlijke desinformatie van het Franse Le Monde. En je moet je dan natuurlijk afvragen waarom dit zo is.

Er is een geneesmiddel. Er is daarom geen reden meer om de burgers van hun vrijheid te blijven beroven. Karel van Wolferen

Vaccinatie tegen propaganda

Karel weet als geen ander hoe je propaganda moet herkennen en bewapent de luisteraar hier tegen met een greep uit de methoden die nu worden ingezet door de WHO, Facebook en onze eigen vaderlandse politici verschuilend achter hun ‘deskundigen’. Wanneer je de huidige tsunami van propaganda rondom deze gefabriceerde crisis goed bekijkt, dan ontkom je niet aan de indruk dat iets of iemand er op is gebrand om iedereen te laten wachten op de beschikbaarheid van een vaccin. Een vaccin waarmee een klein groepje rijke farmaceuten overigens nog veel rijker zullen worden.

Generale repetitie

Eind november 2019 werd er, door o.a. de Bill Gates, een generale repetitie van de huidige crisis georganiseerd onder de naam Event 201. Eén van de conclusies van deze simulatie was dat de propaganda van de gevestigde orde wel eens onder vuur zou kunnen komen door onafhankelijke journalisten en publicisten. Er wordt dan ook geadviseerd om meer geld en hulpmiddelen beschikbaar te stellen voor het ontwikkelen van vaccins en om harder op te treden tegen mensen en organisaties met een afwijkende mening. Op Orwelliaanse wijze worden deze afwijkende meningen natuurlijk bestempeld als nep nieuws en desinformatie. Hieronder een Engelstalig overzicht van Event 201 verzorgd door onafhankelijk onderzoeksjournalist Spiro Skouras.

Meer laten zien

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close