Mens

Huisarts Katrin Korb houdt pleidooi voor vrijheid

Tijdens een vrijheidsdemonstratie in Duitsland kwam een huisarts op het podium die een gepassioneerd pleidooi hield voor de vrijheid en integriteit van de mens en tegen de duistere machten die ons momenteel in de ban van de angst proberen te houden. Dit is de Nederlandse vertaling van deze toespraak.

Lieve medemensen,

Ik ben dankbaar dat ik hier vandaag mag staan en mijn gezicht mag laten zien. Dat gebeurt niet vaak. Mijn naam is Katrin Korb, ik heb 3 kinderen en ben huisarts hier in Oldenburg. Ik sta hier omdat ik mij verantwoordelijk voel voor de gezondheid van mijn patiënten, mijn kinderen en ook die van mij zelf. Ik sta hier omdat ik woedend ben dat er getracht wordt controle over mensen te krijgen door middel van angst.

Wat hier precies achter steekt weet ik niet maar macht en geld zullen hier wel een rol spelen. Ik herken dit principe, het is het principe van ons gezondheidssysteem. Een systeem wat zich helaas schuldig maakt aan het zaaien van angst om daar geld mee te verdienen. Die angst leeft aan beide kanten. Bij mij als arts, maar ook bij mijn patiënten.

RICHTLIJNEN

Er zijn richtlijnen die ik moet volgen, richtlijnen voor verschillende gezondheidsproblemen. Maar wie schrijft deze richtlijnen? Ik zal u een voorbeeld geven. Er is bijvoorbeeld een Europese richtlijn voor hartkwalen. Er zijn 25 verschillende auteurs die deze richtlijnen opstellen, 19 daarvan worden betaald door de farmaceutische industrie. Dat noemen ze een ‘advieshonorarium’.

Wes Brot ich eß, des Lied ich sing

Duits gezegde

In de richtlijnen staat dat ik medicijnen moet voorschrijven die heel veel bijwerkingen kunnen hebben maar die de mensen niet gezond maakt. Hiermee wordt veel geld verdiend. Als ik deze richtlijnen niet volg en er gebeurt iets met mijn patiënten; de toestand verslechtert bijvoorbeeld, om welke willekeurige reden dan ook, dan krijg ik te horen: “geachte collega, U heeft de richtlijnen niet gevolgd, daar moet U zich nu voor verantwoorden”. Er wordt dus angst gekweekt zodat ik gedwongen wordt tegen mijn overtuiging in te handelen.

Zieke mensen wordt ook angst aangejaagd. Als u deze pil niet neemt dan krijgt u een hartinfarct. Dan wordt u nog veel zieker dan nu. Ik kan dat weten, want ik heb er voor gestudeerd. U bent te dom om dat voor uzelf te kunnen besluiten. En ruimte voor discussie is er niet.

En dan slikken de mensen hun pillen. Iedere dag, week na week, een leven lang. En daar wordt veel geld mee verdiend. Dat is het principe.

ANGST OVERHEERST

Sinds het begin van deze corona crisis worden we met angstaanjagende berichten in een soort van shocktoestand gehouden. Onze overheden zeggen: er is een nieuw virus, zo gevaarlijk dat er miljoenen doden zullen vallen, wanneer wij u niet beschermen. Wij weten het beste wat goed voor u is want wij hebben hier onze experts. U kunt helaas niet voor uzelf besluiten, daarvoor bent u te dom. We moeten u isoleren, de mond snoeren en een muilkorf op zetten. En dit doen we allemaal voor uw bescherming. En we maken u zo bang, iedere dag opnieuw, met de vreselijkste beelden dat u het niet zal wagen daar vragen bij te stellen.

VACCINATIE

Het alomvattende mantra van de regering Merkel luidt: pas als we een vaccin hebben dan kunnen we terug naar ‘normaal’. Met andere woorden: alleen een inenting kan ons onze grondrechten teruggeven.

Deze week heeft mevrouw Von der Leyen wereldwijd € 7,4 miljard ingezameld voor de ontwikkeling en de verspreiding van zo’n vaccin. Duitsland moet daar € 525 miljoen voor ophoesten.

Normaliter duurt de ontwikkeling van zo’n vaccin jaren. Dat komt omdat er veiligheidsonderzoeken gedaan moeten worden. Dit nieuwe virus uit de corona familie werd nog geen zes maanden geleden ontdekt, maar nu wordt er al door het Paul Ehrlich Instituut getest op mensen met een zogenaamde mRNA inenting. Dit is onnatuurlijk genetisch materiaal dat in onze cellen terecht komt.

Je hoeft geen arts te zijn om hier een onderbuik gevoel van te krijgen.

Ik zal deze inenting dan ook niet nemen
en niet aan mijn kinderen geven
en ook mijn patiënten niet aanbevelen

Het tweede lid van onze grondwet zegt NIET: “U heeft recht op gezondheid”, maar zegt: “U heeft recht op de integriteit van uw lichaam”.

Dat is een heel groot verschil: Er bestaat geen recht op gezondheid!

Ziek zijn is onderdeel van ons menselijk leven maar niemand mag ons lichamelijk letsel toebrengen, ook niet met een twijfelachtig vaccin.

Desondanks dat worden de vaccins nu al als warme broodjes uit de handen van de producenten gegrist, want de geldkraan staat al maanden open. En wij zullen dat gaan betalen. We betalen nu al voor de economische en maatschappelijke gevolgen van de lock-downs. Dat is onze belasting die hiervoor uitgegeven wordt. En met ons belastinggeld moet een vaccin gefinancierd worden. 525 miljoen Euro. En dat is slechts het begin.

Wordt ons gevraagd of we die lockdown willen betalen? Nee.
Wordt ons gevraagd of wij ons geld aan zo’n vaccin uit willen geven? Nee.

Al dat geld hebben wij bij elkaar verdiend en dat willen we liever aan andere dingen uitgeven. Voor goed onderwijs voor onze kinderen, voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor milieu, voor fatsoenlijk loon voor medewerkers in ouderen- en gezondheidszorg. Ook voor de integratie en ontwikkeling van mensen die gevlucht voor oorlog hier zijn gekomen. Voor biologische landbouw, investeringen in sportverenigingen en cultuur. De lijst is lang en waarschijnlijk voor iedereen een beetje anders.

Maar het zijn allemaal dingen die mensen gezond maken en houden.
En daarmee kan je geen geld verdienen.

DE WEG UIT DE CRISIS

We bevinden ons in een crisis. Wat is de weg uit deze crisis? De weg uit deze crisis is de overwinning van de angst. Mensen die voor zichzelf kunnen denken, creatief zijn, verantwoording voor zichzelf nemen, aan hun eigen genezing werken en aan die van de wereld. Mensen die plezier hebben, die vrienden hebben, die zich ergens aan toewijden, die worden niet zo snel ziek. En als ze wel ziek worden, dan komen ze uiteindelijk in het reine met hun eigen sterfelijkheid en met de dood. Ze erkennen dat het bestaan op deze aarde eindig is en hebben daar vrede mee.

Zulke mensen kun je niet zo makkelijk bang maken
En over hen heb je geen macht
Dit lichaam hier is slechts geleend, ooit geef ik het weer terug
Maar zo lang ik leef in dit lichaam
Zo lang ik voel, denk en handel
Zo lang is het mijn lichaam
Waar ik verantwoordelijk voor ben en niemand anders
En waarmee ik doe wat mij goed dunkt

EEN NIEUW NORMAAL

Ik wens geen terugkeer naar het oude normaal. Ik wens mij een nieuw normaal met vrije en zelf beschikkende mensen, die verantwoording voor zichzelf dragen.

Ik geloof dat velen van ons hier tezamen staan, met vergelijkbare wensen. Dat geeft mij hoop en ik dank jullie dan ook.
Dank jullie wel!

Katrin Korb – 9 mei 2020 – vrijheidsdemonstratie Oldenburg

Meer laten zien

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close