Mens

Waarom een effectieve Corona kuur van eigen bodem wordt genegeerd

Er is een geneesmiddel, dat in verschillende vormen al eeuwen wordt gebruikt en dat in zijn huidige vorm alleen al 1.500.000 keer werd voorgeschreven aan Nederlandse reuma patiënten. Het heeft nauwelijks bijwerkingen en de bijwerkingen die er zijn, zijn erg goed onder controle te houden. Als dan ook nog eens meerdere malen is bewezen dat het effectief is bij het genezen van mensen die zijn besmet met het Corona virus, waarom wordt dat dan niet ingezet? Om maar meteen met het antwoord op deze nijpende vraag te beginnen: dat weet bijna niemand.

De avonturen van een Nederlandse huisarts

De Nederlandse huisarts Rob Elens uit het Limburgse Meijel werd begin maart in zijn praktijk overspoeld door mensen besmet met het Corona virus. Hij verwees de mensen die er het slechtst aan toe waren door naar het ziekenhuis en tot zijn verbijstering bleek zo goed als de helft van deze mensen uiteindelijk in het ziekenhuis te overlijden. Dit was iets dat hij in zijn carrière nog niet eerder mee had gemaakt. De patiënten die door de huisarts werden doorgestuurd waren weliswaar oud en degenen die uiteindelijk stierven hadden naast Corona ook andere onderliggende gezondheidsproblemen, maar Rob Elens beschrijft ze als “fitte bejaarden” die zelf nog boodschappen deden en op sportclubjes zaten.

Op een gegeven moment zat het ziekenhuis zo vol dat huisarts Elens het verzoek kreeg om toch vooral geen patiënten meer door te sturen. Daarbovenop had het talrijke overlijden in het ziekenhuis een enorme impact op het personeel van zijn praktijk. Gelukkig kwam Rob juist op dit moment ter oren dat er in New York vrij spectaculaire resultaten werden behaald met een geneesmiddel dat al sinds jaar en dag wordt gebruikt door reuma patiënten en bij het bestrijden van Malaria.

Dat vind ik zo raar, dan maak ik mensen beter en dan moet ik er mee stoppen

Huisarts Rob Elens

Dokter Elens besluit de proef op de som te nemen en behandelt 10 door het Corona virus getroffen patiënten met het nieuwe middel en alle 10 patiënten genezen binnen een paar dagen. Laat dit even op je inwerken: één van de nare eigenschappen van deze griep is dat je er weken last van kunt hebben. Weken waarin zelfs een tripje naar het toilet een lijdensweg kan zijn. En nu geneest een huisarts uit Meijel met een veilige en geteste combinatie, voor €15 per persoon, iedere patiënt waar hij het op uittest.

Het RIVM zegt nee

Uiteraard is Rob meer dan enthousiast. Toevallig wordt hij in deze periode benaderd door een lokale TV zender voor een interview en natuurlijk zegt hij: ja. Hij had tenslotte wat te vertellen en dat was nog goed nieuws ook. Het filmpje van de lokale zender gaat binnen no time viraal en 2 dagen en een paar miljoen views later hangt de inspectie aan de telefoon: of meneer Elens per direct wil stoppen met het genezen van zijn patiënten!

Er zijn vijftigduizend reumapatiënten die hydroxychloroquine gebruiken en er zijn miljoenen doses op voorraad. De bevoorrading is dus geen issue.

Huisarts Rob Elens

De meneer van het RIVM die Rob ten strengste verbood om door te gaan met Corona patiënten genezen had de grootste moeite om uit te leggen waarom. Sterker nog het is de inspecteur niet gelukt, want de huisarts snapt het nog steeds niet. Er werd gezegd dat er een tekort zou ontstaan voor reuma patiënten die dit middel gebruiken. Gelukkig is dit kolder, want er is voldoende voorraad. Bovendien is één van de grootste producenten van dit geneesmiddel een bedrijf in Zeewolde, dat naar eigen zeggen “voorbereid is op wat kan komen”. Toen werd er gezegd dat er te veel ernstige bijwerkingen zijn. Maar hoe verklaar je dan 1.500.000 recepten uitgeschreven voor reuma patiënten met maar 135 gerapporteerde gevallen van bijwerkingen? Voor de mensen die niet zijn ingevoerd in de wereld van de bijwerkingen: dat is fakking weinig. In de media wordt nu graag over hartritmestoornissen gesproken die het medicijn kan veroorzaken, maar ook dat lijkt een broodje aap verhaal. Alleen mensen met een hartritme stoornis moeten uitkijken. Ten eerste zijn dat relatief weinig mensen, ten tweede is dat nu precies waarom het middel niet te koop is bij de Ethos, maar alleen op recept verkrijgbaar is. Een Nederlandse huisarts is prima in staat om deze kuur op een veilige manier voor te schrijven.

En dus is het wachten op het vaccin

En zo zijn we terug bij de hoofdvraag: waarom wordt dit genegeerd. Erger nog: waarom wordt deze oplossing zelfs bijna zwart gemaakt door zowel de overheden als de media? Het antwoord laat zich raden, maar ondertussen roepen politici en media bijna hysterisch dat we pas weer terug naar normaal kunnen wanneer we allemaal zijn ingeënt, zijn gechipt en kunnen worden gevolgd via een App op onze mobiele telefoon. En dan kun je alleen maar constateren dat er andere belangen spelen. Belangen die, via een jaarlijks terugkerend verplichte cocktail op lucratieve manier in uw aderen zullen worden gespoten.

Het alternatief

Gelukkig is er een alternatief. De functie van de hydroxychloroquine is om het zink te helpen toegang te krijgen tot de cellen waar het zijn werk kan doen. Er is een andere stof, Quercetine, die dezelfde functie kan vervullen. Het is iets minder efficiënt, volgens dokter Elens, dus je hebt er een iets hogere dosis voor nodig. Maar het voordeel van Quercetine is dat het nog minder bijwerkingen heeft dan hydroxychloroquine en dus wél gewoon zonder recept te krijgen is. Neerlands hoop in bange dagen, Rob Elens, heeft met wat hulp uit zijn omgeving een website op poten gezet waarin iedereen zelf gemakkelijk kan zien wat er mogelijk is zonder de zegen van het RIVM. En dat is best veel.

Update 18 mei 2020

Helaas werd het interview dat Ab Gietelink had met Rob Elens voor Café Weltschmerz door de Google censuur-stasi van Youtube verwijderd. Eigenlijk is dat tegenwoordig een soort ere-medaille. Als je anno 2020 nog in de gesloten instelling die Youtube aan het worden is wordt toegelaten, dan heb je waarschijnlijk niet echt iets te zeggen. Of je maakt kattenfilmpjes. Gelukkig zijn er nog censuur-vrije platformen, dus hieronder alsnog (alweer) het gesprek tussen Ab Gietelink en Rob Elens:

Meer laten zien

Gerelateerd

8 commentaren

 1. D’r lopen gewoon gestoorde nazi’s rond die worden geleid door een stelletje vraatzuchtige PinokkioRovers wat zich volksvertegenwoordigers noemt en als je ziek mensen redt dan wordt je dat verboden want das niet in landsbelang dus deze idioten moet men opsluiten in en dwangbuis en nooit meer naar om kijken

 2. Tijdens het interview Op1 stelde Rob Elens dat hij met hydroxychloroquine ook zink voorschreef. Ik heb niet gelezen dat is onderzocht of zink alleen effectief is. Dat zou onderzocht moeten worden. Dat Quercetine zit ook in rode druiven en kappertjes…. (maar is ook niet onderzocht op effectiviteit tegen Corona).
  Ik hoop wel dat Rob Elens zijn onderzoek publiceert. Dat ontbreekt er nogal eens aan.

  1. Deze studie is een mooi beginpunt om de rol van zink te onderzoeken: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2277319/

   Quercetine zit inderdaad in onze voeding, maar niet in de hoeveelheden waarbij het therapeutisch effect heeft bij infectieziektes.

   Hydroxychloroquine icm zink, azithromycine en vitamines C en D is door andere artsen onderzocht. Google maar eens naar de Joodse arts in New York Vladimir Zelenko. Of google naar de resultaten van de Franse viroloog Didier Raoult.

   Overigens zijn er ondertussen 2 onderzoeken gedaan naar de werking van hydroxychloroquine door de gevestigde orde. Beide onderzoeken “vergaten” zink mee te nemen. Zoiets doms doe je niet per ongeluk. En nu zullen al je google zoek resultaten worden vervuild met deze 2 waardeloze onderzoeken die aantonen dat hydroxychloroquine “geen effect heeft”….

 3. Mensen begrijp het toch Rutte laat een van Dissel lekker lullen .Ofschoon hij en ook alle andere Z>G>N geleerden het nooit eerde hebben mee gemaakt . Dus niemand weet waar hij over praat . Komt mooi uit al die Zwakke en ouderen uitroeien . Geen betaling van pensioenen en AOW . Van Rijn kan weer rustig doorgaan met sluiten van bejaarde en verzorgings- te huizenWaar hij jaren geleden ook al zo goed in was Mocht Rutte worden aangevallen voor zijn dommig heden kan hij ALTIJD van Dissel de schuld geven Bah wat een vies zootje

 4. A study of 96,000 hospitalized coronavirus patients on six continents found that those who received hydroxycholoroquine had a significantly higher risk of death compared with those who did not.
  > natuurlijk ook zink vergeten.

 5. Het zit niet in lijn met hun plannen. De overheid is in deze zaak zo ongelooflijk geheimzinnig aan het doen al jaren. Daarbij zeggen ze niet wat je wel moet doen om gezond en een sterk imuumsysteem te hebben krijgen en te houden.
  Ze willen om een of andere reden met hun verborgen agenda, iedereen onder controlle hebben en houden.
  Mensen. Gebruik biolagische vitamine C met Zink. Vitamine D en goede rust , ontspan veel , geen stress want dat is slecht voor je imuumsysteem.
  Gezond eten. Zoveel mogelijk onbespoteng groente en fruit , vermijd fabrieks food.
  Dagelijks beweging. Luister goed naar je lichaam dan heb je meer dan helft al gewone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close